Månedens partner: Region Hovedstaden

Vi har talt med Claus Bjørn Billehøj, direktør for regional udvikling i Region Hovedstaden, om hvilken værdi han mener, ’ESS & MAX IV: Cross Border Science and Society’ skaber for Regionen. Han havde flere vinkler på det spørgsmål.

”Først og fremmest skaber projektets aktiviteter helt åbenlyst værdi for hele Greater Copenhagen. De mange forskningsprojekter gearer universiteterne til at udnytte ESS og MAX IV i langt højere grad, end i dag. Og den indsats vil løfte forskningen til gavn for både universiteter og erhvervsliv og dermed hele den samlede region i fremtiden.” siger Claus og fortsætter ”projektet har også haft en afgørende betydning for, at vi har fået fjernet nogle betydelige grænsehindringer, så fx ikke-EU borgere ansat på ESS, nu kan bosætte sig i Danmark, og det er vi rigtig glade for, fordi det er et skridt i den rigtige retning i forhold til at skabe én funktionel region sammen med vores svenske naboer.”

Regional udvikling

Ud over arbejdet for at understøtte universiteterne er Claus også optaget af projektets indsatser for at tiltrække internationale virksomheder til regionen og siger blandt andet: ”jeg ved, at der i projektet pågår et stort arbejde med at tiltrække internationale virksomheder på baggrund af ESS og MAX IV, og med at skabe initiativer for at byde nye internationale talenter velkommen på begge sider af sundet. Og samtidig fokuseres der på, hvordan vores lokale virksomheder kan komme til at være med til at bygge og vedligeholde anlæggene – indsatser, jeg er sikker på, kommer til at gøre en stor forskel for vores region.”

Et Greater Copenhagen projekt

Claus er også optaget af det gode samarbejde på tværs af Øresund. Han siger: ”Jeg synes, projektet ’ESS & MAX IV: Cross Border Science and Society’ er et rigtig godt eksempel på vigtigheden af Greater Copenhagen samarbejdet og hvorfor, Greater Copenhagen er kommet for at blive som den oplagte ramme at tænke fælles indsatser og projekter i fremover. Hvis vi skal skabe en region i verdensklasse, er det afgørende, at vi tænker Greater Copenhagen som ramme for det.” Claus fortsætter med at rose alle deltagere i projektet for at skabe resultater sammen på tværs: ”projektet udvikler og styrker vores relationer på tværs af både Oslo, Malmø, Lund, Århus og os her i Region Hovedstaden. Jeg ved, det kan kræve en ekstra indsats, at få et samarbejde til at fungere, når man sidder længere fra hinanden og endda taler forskellige sprog, men det sker i det her projekt, og det er jeg rigtig glad for, og det vil jeg gerne takke alle involverede i projektet for, nu hvor jeg har muligheden.”