Företagens affärsnytta av ESS och MAX IV – hur går det?

max_iv_interior_740pxSeminarium om Industriell Plattform och ESS & MAX IV: Cross Border Science and Society.

Industriell plattform för leverantörer är en stödfunktion som ska underlätta kontakter mellan skånska företag och forskningsanläggningar i Europa, och därmed öka företagens möjligheter att leverera utrustning och tjänster.

IUC Syd har under 2015 och 2016 byggt upp en kunskap om olika forskningsanläggningar och om de skånska företagens kompetens och utmaningar. Vi ser att det är oerhört viktigt att vi i regionen arbetar för att ta tillvara de tillväxt- och innovationsmöjligheter som den här sektorn erbjuder.

Vi vill nu bjuda in alla som arbetar med Skånes utveckling till ett seminarium. De kunskaper som vi hämtat ute hos företagen ger en intressant bild av hur affärer med stora forskningsanläggningar redan idag är på väg att bli en tillväxtmotor för en rad företag i Skåne, och hur denna typ av verksamhet kan utvecklas framöver.

Vi ser fram emot ett spännande möte tillsammans där vi kan ha en dialog om vad som gjorts och vad vi behöver göra framöver.

NÄR: 1 september 2016, kl 08.30 – 09.45 (frukost 08.30)
VAR: Region Skåne, Dockplatsen 26 i Malmö, Lokal Babord/Styrbord

Välkomna!

Anna Hall, IUC Syd, anna.hall@iucsyd.se, 0725-544865
Mats Larsson, IUC Syd, mats.larsson@iucsyd.se, 0733-552411
Henrik Berven, Region Skåne, henrik.berven@skane.se, 040-675 36 78

ANMÄLAN TILL SEMINARIET SENAST 29 AUGUSTI VIA DENNA LÄNK