Installationsseminarium och Framtidsseminarium – fokus på Lunds nya ”forskningsstad”

ESS chefsstrateg Pia Kinhult pratar på framtidsseminariet

Installationsseminarium med ESS den 1 mars och Framtidsseminarium om ESS, MAX IV och Science Village den 3 mars drog sammanlagt uppåt 200 personer till Lund för att få senaste rapporterna om anläggningarna, knyta kontakter och få vägledning kring upphandlingar av installationstjänster som snart läggs ut på ESS hemsida.

”Till hösten kommer 80 lastbilar i veckan att ha ESS som leveransadress. Och här ska självklart lokala och regionala leverantörer finnas med.” Pia Kinhult, chefsstrateg på ESS, som inledde Framtidsseminariet uppmanade företagen: ”Var uthålliga! Samverka, bilda konsortier! Utnyttja närhet till akademi och forskning för att spetsa kompetensen och öka konkurrenskraften”. Hon vill understryka att det är en utmaning och att det krävs stora insatser för ett företag – men, om man satsar ger det också en betydande kompetenshöjning och möjligheter att nå helt nya kundgrupper, inte bara forskningsanläggningar.

ESS går ut med en ny upphandling om några veckor och kommer att bygga upp ett nätverk av service partners. Kompetenser man söker är bland annat inom skärande bearbetning, tillverkning, svarvning, svetsning, lödning, ytbehandling, renrumsteknologi.

Läs mer om båda seminarierna på IUC Syds hemsida.